V dnešní informační době jsou pro nás všechny data velmi důležitá. Za naši mnohaletou praxi jsme již nesčetněkrát řešili ztrátu dat ze zařízení našich zákazníků.

Některé příčiny poruchy vašeho nosiče, ať už se jedná o počítač, tablet, notebook, mobilní telefon, externí disk, SD karty apod., jsme schopni vyřešit u nás na prodejně. V ostatních případech, kdy není v našich silách opravit poruchu na místě, vám rádi zprostředkujeme externí servis. Stačí pouze vadné medium přinést k nám a o dalším postupu budete informováni.

 

Příčin ztráty dat může být několik:

  • mechanická závada – například úder či pád, polití, vystavení prašnému prostředí, vysokým teplotám
  • napadení počítačovým virem
  • selhání elektroniky 
  • náhlý výpadek elektrického proudu, zkrat
  • lidský faktor – nechtěné vymazání dat, reinstalace bez zálohy dat, přepsání souboru a další

Našim zákazníkům doporučujeme: 

  • Nechat kompletně zkontrolovat vaše zařízení alespoň jednou ročně odborným servisem – nepodceňujte životnost vašeho PC, notebooku nebo komponent vůbec. Životnost disku vám nezaručí ani prodloužená záruka.
  • Pravidelně tato zařízení zálohovat, přeci jen nechcete přijít o rodinné fotky, projekty do školy či firemní účetnictví atd.
  • Pravidelně aktualizovat operační systém – neaktualizovaný operační systém není bezpečný. I podpora některých verzí systému Windows již skončila a je nutné nahrát jejich novější verzi. Přeinstalování na nový Windows běžně provádíme našim servisem.
  • Chránit své zařízení pomocí antivirových programů, které jsou nezbytnou součástí zabezpečení počítače před různými útoky a viry. Nechránit svoje data antivirem je velký hazard s bezpečností vašeho počítače. Nabízíme softwarové zabezpečení od společnosti ESET, které doporučujeme především při využívání internetového bankovnictví, a to jak v mobilním zařízení, počítači, notebooku či tabletu – taktéž realizujeme na naší prodejně a vy tak nemusíte složitě hledat či zařizovat.
  • Počítač či notebook pravidelně čistit. Z vlastní zkušenosti doporučujeme minimálně každé dva roky, v zátěžovém prostředí alespoň jednou ročně. Váš počítač či notebook jsme schopni vyčistit do dvou pracovních dnů, vždy záleží na konkrétní situaci, obsazenosti servisních techniků a také složitosti čištění. V případě, že by servis trval o něco déle, jste o tom předem informováni.  

Ne vždy je nutné pořizovat nové zařízení

V některých případech jsme schopni provést upgrade vašeho starého počítače či notebooku pro jeho rychlejší a efektivnější výkon a tím prodloužit jeho životnost. Neváhejte se na nás obrátit, rádi Vám poradíme, jak počítačovou sestavu či notebook vylepšit.

Ve většině případů realizujeme servis přímo na naší prodejně a vy tak nemusíte dlouze čekat na vyřešení externím servisem. Ovšem servisujeme pouze vybrané značky či modely a to z důvodu dostupnosti náhradních dílů či rentability opravy, proto se prosím informujte přímo na naší prodejně

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *